بازسازی ساختمان چیست  | معنی بازسازی چیست

تا الان شده این سوال برای شما پیش بیاید که بازسازی یعنی چه؟

یا بازسازی چه تفاوتی با نوسازی دارد؟

 و یا اگر بخواهیم منزل یا محل کار خود را بازسازی کنیم لازم است به چه نکاتی توجه کنیم؟

اگر شما هم مثل من با انبوهی از علامت سوال‌های متفاوت در مورد بازسازی خانه روبرو شده‌اید، کاملاً درکتان می‌کنم. زیرا چند سال پیش اگر کسی از من این سؤالات را می‌پرسید، قطعاً نمی‌توانستم مثل امروز یک پاسخ جامع و درست در زمینه بازسازی به او بدهم.

اما امروز به شما می‌گویم که خوب سایتی را برای یادگیری بازسازی منزل انتخاب کردید چون به‌صورت تمام‌وکمال در این مقاله با این موضوع آشنا می‌شویم، پس تا انتهای این مقاله همراه سایت بازسازی باشید.

 

 آنچه خواهید خواند:

تعریف بازسازی خانه چیست؟ 

بازسازی خانه چیست؟

بازسازی با نوسازی خانه چه تفاوتی دارد؟

چرا بهتر است بازسازی انجام دهیم؟

دلایل اصلی بازسازی خانه چیست؟ 

انواع بازسازی یا نوسازی شامل چه مواردی است؟

1 . بازسازی ساختاری چیست؟

2 . بازسازی تزیینی چیست؟ 

نتیجه‌گیری

 

تعریف بازسازی خانه چیست؟

اول‌ازهمه، قبل از اینکه وارد بحث اصلی خودمان شویم باید معنی بازسازی را بدانیم تا درک بهتری از آن داشته باشیم.

بازسازی مترادف کلمه مرمت و معادل انگلیسی کلمه  reconstruction است. بازسازی به این معنا است که یک فرد یا گروهی بر روی سازه‌ای فعالیت می‌کنند تا بتوانند در آن تغییراتی ایجاد کنند.

 پس وقتی می‌گوییم بازسازی خانه یعنی شخص یا تیمی که به صورت حرفه ای بر روی بنایی فعالیت می‌کنند تا تغییراتی در آن ایجاد کنند.

حال این تغییرات می‌تواند، موارد داخلی مثل دکوراسیون داخلی، طراحی دیوار، تعمیر وسایل، بررسی تأسیسات منزل یا موارد خارجی مانند تعمیر نمای ساختمان، رفع مشکلات سقف ساختمان و... باشد. اما در کل بازسازی خانه یعنی هر عملی که باعث می‌شود طول عمر بنا بیشتر شده و مانند روز اول جذاب شود.

تعریف ساده از بازسازی می‌شود همین توضیح که در بخش بالا گفتم!  اگر بخواهیم خیلی تخصصی پیش برویم باید در بخش بعدی با آن آشنا شویم.

 

بازسازی خانه چیست؟

تعریف آکادمیک بازسازی منزل یعنی این که بدون تغییر در پیکربندی ساختمان، تغییراتی در شکل و ظاهر بنا ایجاد کنیم. حال می‌تواند این تغییرات از مواردی کوچک مانند، رنگ کردن، تعویض درب باشد، یا موارد بزرگی مانند تغییرات عمده در شکل ساختمان باشد.

حالا خیلی ساده بازسازی آکادمیک یعنی چه؟ یعنی طوری تغییر در بنا ایجاد کنید که مشکلی داخل سند بنا ایجاد نشود. همین!

خوب. حالا که قشنگ متوجه شدیم که بازسازی منزل چیست؟ و چه تفاوتی با نوسازی آشنا شویم.

 

بازسازی با نوسازی خانه چه تفاوتی دارد؟

برای اینکه بفهمیم نوسازی و بازسازی چه تفاوتی با هم دارند، باید گفت نوسازی بیشتر زیبایی خانه موردتوجه قرار می‌گیرد.

مثلاً مواردی مانند رنگ کردن خانه، کاغذ دیواری کردن، تغییر در شیرآلات، سرامیک، کف‌پوش و... از مجموعه اقداماتی است که برچسب نوسازی به آن زده می‌شود.

اما در بازسازی ساختمان، اولویت بر روی مواردی گذاشته می‌شود که در خانه‌خراب شده یا در شرف ازبین‌رفتن هستند.

مثلاً مواردی مانند تعمیر تأسیسات منزل، تعمیر لوله‌کشی ساختمان، تغییر در سیستم نورپردازی، درست‌کردن بخش‌های فرسوده منزل و... از مجموعه اقداماتی است که به آن بازسازی گفته می‌شود.

در واقع نوسازی خانه یک بخش کوچکی از بازسازی ساختمان محسوب می‌شود که در فاز دوم بازسازی اجرایی می‌شود.

حالا که به این موارد آشنا شدیم، لازمه به‌ضرورت بازسازی در ساختمان‌های فرسوده پی ببریم که چرا بهتر این کار رو انجام بدیم؟

 

چرا بهتر است بازسازی انجام دهیم؟

بازسازی محل کار یا منزل شما به مورد کاملاً اختیاری است و فقط افرادی که به محل زندگی یا کسب‌وکار خود اهمیت بیشتری می‌دهند به سمت این موضوع تمایل پیدا می‌کنند.

اما به‌طورکلی باتوجه‌به شرایط هزینه، زمان و انرژی ما انسان‌ها پیداکردن یک محل که از همه نظر متناسب باسلیقه ما باشد عملاً وجود ندارد به همین دلیل بهترین کار این هستش که با بازسازی خانه هر چه که لازم داریم را اضافه کنیم.

  اما چرا بازسازی خانه اهمیت دارد؟ بابت مسائل زیر ...

  • باعث بروز شدن وسایل و اشیا درون محل کار می‌شود.
  • درصورتی‌که بنا فرسوده شده باشد باعث مقاوم‌سازی بنا می‌شود.
  • زیبایی دوچندان به خانه یا محل کار شما می‌دهد.
  • باعث استفاده بهتر از فضا و محیط می‌شود.
  • محیط را جذاب و از تکراری شدم کم می‌کند.
  • تا حدودی مقاومت آن در برابر خطرات احتمالی کاهش میابد.
  • و...

موارد بالا بخش از اصلی‌ترین دلایلی هستند که افراد با بازسازی منزل یا محل کار خود به آن دست می‌یابند، داشتن یک‌خانه یا محل کار رؤیایی اصلاً کار آسانی نیست و لازم است برای آن‌وقت گذاشته شود.

 

دلایل اصلی بازسازی خانه چیست؟

در قسمت بالا به تعدادی از دلایلی که هر فرد لازم است محل زندگی خود را بازسازی کند اشاره کردیم، اما جالب است بدانید هیچ‌کدام از آنها علت مهم بازسازی نیستند! زیرا همه افراد می‌توانند با اضافه‌کردن اکسسوری، رنگ کردن، عوض‌کردن برخی تجهیزات درون خانه و موارد دیگر، تا حدودی بنا را زیبا کرد ولی چند مورد اصلی برای تصمیم نهایی در بازسازی وجود دارد.

 

1 . هزینه خرید خانه

اصلی‌ترین دلیلی که افراد تصمیم می‌گیرند فرایند بازسازی منزل را انجام دهند، این است که داشتن یک‌خانه با تمام امکانات که علاقه دارند داشته باشد تا حدودی غیرممکن است.

از طرف دیگر هزینه خرید خانه یا تعویض آن باتوجه‌به قیمت‌ها اصلاً گزینه مناسبی نیست، بنابراین بهترین کار این است که مالکین به بازسازی منزل بپردازند تا باتوجه‌به سلیقه خود، محل سکونت خود را تزئین کنند.

 

2 . زمان جابه‌جایی زیاد

مورد بعدی که باید به آن توجه داشته باشید هزینه جابه‌جایی وسایل است. حتی اگر بهترین آپارتمان ممکن است داشته باشید، لازم است یک یا چند هفته وقت بگذارید وسایل خود را بسته‌بندی کرده و پس از جابه‌جایی آنها را به مکان جدید منتقل کنید.

اما بازسازی منزل هیچ‌کدام از این سختی‌ها را ندارد، بنابراین نیازی نیست از نظر مالی یا انرژی هزینه کنید.

 

3 . محل سکونت در ایران

یکی از ویژگی‌های ما مردم ایران این است که هر جا که باشیم بعد از مدتی عادت می‌کنیم و زمانی که قصد جابه‌جایی داشته باشیم، یک مقدار سخت است. حال فرض کنید محل زندگی خود را جابه‌جا کنید! حس غریبی در محیط جدید و دل کندن از دوستان و همسایه‌ها همیشه برای ما سخت است.

ولی با بازسازی اصلاً نیازی نیست این کار سخت را انجام دهید.

 

4 . قدیمی شدن ساختمان

علت دیگری که افراد تصمیم به بازسازی منزل خود می‌گیرند این است که بنا عمر خود را کرده و کمی فرسوده شده است. در چنین حالتی امکان دارد سکونت در چنین ساختمانی گزینه عقلانی نباشد، زیرا به‌مرورزمان مسالح به‌کار رفته در ساختمان دچار فرسایش میشود و بهتر است هرچند وقت فرایند بازسازی صورت گیرد.

 

5 . افزایش فضا خانه

متأسفانه در طراحی خانه‌های قدیمی به‌اندازه خانه‌های امروزی حساسیت به کار نرفته است.

به همین خاطر اگر توجه کرده باشید در بیشتر خانه قدیمی به‌درستی از فضای داخلی منزل استفاده نشده است اما برای درست‌کردن این مشکلات با بازسازی منزل می‌توان دیزاین خانه را تاحدامکان تغییر داد تا بهترین استفاده را از فضای منزل داشته باشیم.

 

انواع بازسازی یا نوسازی شامل چه مواردی است؟

همه افراد فرض می‌کنند بازسازی خانه فقط به یک سبک انجام می‌شود و افرادی که این حوزه فعالیت می‌کنند تنها با یک سری متریال خاص، هر بنایی را تعمیر می‌کنند، اما این‌گونه نیست!

به طور عمده سبک‌های مختلف معماری بازسازی ساختمان وجود دارد که لازمه افرادی که تخصصی در این زمینه فعالیت می‌کنند بدانند، اما برای ما تا این حد کفایت می‌کند که بدانیم که بازسازی به دو بخش زیر تقسیم می‌شود.

  1. بازسازی ساختاری
  2. بازسازی تزیینی

در ادامه کامل به این دو مورد می‌پردازیم.

 

1 . بازسازی ساختاری چیست؟

در این سبک بیشتر توجه به تعمیر و مرمت ساختمان توجه می‌شود و بیشتر برای بازسازی ساختمان‌های فرسوده و ازکارافتاده مناسب است. البته همان‌طور که در بالا گفته گفتیم، در زمان مرمت لازم است ابتدا به موارد خرابی و فرسودگی توجه کنیم تا مبادا بعد از کار بر روی زیبایی بنا، مجبور باشیم دوباره تغییرات ایجاد کنیم.

پس اولویت کار با تعمیر ساختمان و مرمت زیربنا است که باعث بهبود کار می‌شود. حال این موارد می‌تواند از تغییر در کابل‌کشی برق یک لامپ باشد و تا تغییرات عمده در زیربنا جلو برود.

 

2 . بازسازی تزیینی چیست؟

مطمئن هستم از روی اسم آن، پی بردید که بازسازی تزئینی ساختمان یعنی چه! بازسازی تزئینی یعنی بیشتر روی زیباسازی و طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان تمرکز می‌شود و کارشناسان این حوزه سعی می‌کنند با تکنیک‌های حرفه‌ای محیط را به‌گونه‌ای دیزاین کنند که محو تماشا آن شوید.

عموماً این سبک هزینه کمتری نسبت به مورد بازسازی ساختاری ساختمان دارد و برای افرادی مناسب است که فقط بر روی طراحی فعالیت دارند.

 

نتیجه‌گیری

به‌طورکلی باید گفت که با مطالعه این مقاله متوجه شدیم که معنای بازسازی چیست، چه تفاوتی با مرمت کردن ساختمان دارد و چرا افراد بهتر است خانه خود را بازسازی کنند.

فرایند بازسازی ساختمان یک انتخاب درست برای افرادی است که قصد دارند خانه یا محل کار پویایی خود را داشته باشند.

اما نظر شما درباره این مقاله چیست؟ آیا ارزش دارد به‌جای یک منزل جدید آن را بازسازی کنیم؟

نظرات خود را از کامنت‌های همین صفحه با ما در میان بگذارید.

دیدگاه کاربران

ارسال یک دیدگاه

هیچ یک از اطلاعات وارد شده به جز نام شما منتشر نخواهند شد شده اند.

عملیات انجام شد